Waarom kiezen voor teambuilding? 10 goede redenen

Teambuilding

Herkenbaar? Jullie team doet z’n best, maar toch merk je dat niet altijd de beste resultaten worden behaald. Je hebt het gevoel dat je er veel meer uit kunt halen, maar weet niet goed waar dit hem nou precies in zit. Ook zitten er een paar nieuwe collega’s in het team. Ze moeten duidelijk nog wennen aan het bedrijf en aan het team. Teambuilding is hiervoor de oplossing. Jullie gaan op een niet-alledaagse manier samen aan de slag. En dit zorgt ervoor dat jullie team naar grote hoogtes groeit!

Teambuilding door Verbroeder Teamtrainingen is nét even anders als een gemiddelde teambuilding. Wij geven je 10 redenen waarom je zou kiezen voor een teambuilding van Verbroeder.

Waarom teambuilding?

  1. Leer elkaar op een andere manier kennen
  2. Uitdaging zorgt voor groei
  3. Versnellen door te vertragen
  4. Vertrouwensband creëren
  5. Ervaringsgericht werken
  6. Altijd buiten in de natuur
  7. Werken aan een goede mindset
  8. Uniek kijkje in de militaire wereld
  9. Inspirerend, ook op persoonlijk vlak
  10. Plezier en een onvergetelijke herinnering

1. Leer elkaar op een andere manier kennen

Wanneer je elkaar iedere dag op het werk ziet, ken je elkaar alleen maar op een bepaalde manier. Het leuke van een teambuildingsdag is dat je iedereen echt eens op een andere manier leert kennen. Jullie gaan namelijk samen aan de slag, met opdrachten en oefeningen die jullie normaalgesproken nooit doen. Jullie worden een beetje uit je comfortzone gehaald waardoor er een hele andere kant in jullie naar boven komt.  Dit zorgt voor een dieper begrip van elkaars sterke en zwakke punten en elkaars persoonlijkheid. Misschien ben je wel heel verrast wat die ene collega in zich heeft. Of laat je zelf een kant zien die jouw collega’s nog helemaal niet van jou kennen!

2. Uitdaging zorgt voor groei

Life begins at the end of your comfortzone. We vinden het vaak spannend om dingen te doen die (net) buiten onze comfortzone liggen. Maar als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Wil je groeien dan zal je dus iets anders moeten doen. Juist wanneer je je oncomfortabel voelt, groei je. Tijd dus voor een beetje uitdaging!

Tijdens de teambuilding van Verbroeder Teamtrainingen doe je opdrachten die je misschien een beetje spannend vindt. Die je nog nooit gedaan hebt en waarvan je je afvraagt: kan ik dit wel? Door samen met je teamgenoten de opdrachten aan te gaan en je merkt dat het jullie wél lukt, zul je zien dat dit jullie enorm helpt in jullie groei. Zowel persoonlijk als op teamvlak.

3. Versnellen door te vertragen

In de drukte van het alledaagse werk heb je eigenlijk nooit tijd om eens stil te staan bij hoe het nou echt gaat. Dat is het mooie van een teambuildingsdag, waarbij je gaat reflecteren en even een stapje terug doet, waardoor je beter zicht hebt op het geheel. Dit zorgt ervoor dat jullie na deze verfrissende dag weer met full speed vooruit kunnen.

4. Vertrouwensband creëren

De key voor een succesvol team en een goede samenwerking, is vertrouwen. Dit is dan ook een belangrijk thema dat terugkomt in onze teambuilding en teamtrainingen. Voor de opdrachten die jullie samen gaan doen is vertrouwen essentieel.

5. Ervaringsgericht werken

Denk jij bij een teambuildingsdag aan samen in een vergaderzaal zitten waarbij jullie vooral theorie te horen krijgen? Bij ons krijgen jullie iets heel anders voorgeschoteld! Wij geloven er juist in dat door samen dingen te DOEN, de meeste verandering in gang wordt gezet. Jullie gaan dus de hele dag lekker actief aan de slag en doen vooral hele bijzondere ervaringen op. De opdrachten zijn wel theoretisch onderbouwd, waardoor het bewezen effecten oplevert.  

6. Altijd buiten in de natuur

Kiezen jullie voor een teambuilding of teamtraining van Verbroeder, dan gaan jullie naar buiten. De teambuilding wordt altijd gegeven op een mooie locatie ergens in de natuur. Buiten zijn is gezond en door een natuurlijke omgeving worden jullie extra geïnspireerd.

Wat nou als het regent, horen we je denken. Voor een beetje regen lopen wij niet weg. Sterker nog, wij geloven dat dit bijdraagt aan de trainingsdoelstellingen: omgaan met teleurstellingen, doorzettingsvermogen, mentale weerbaarheid etc. Wanneer er echt sprake is van heel slecht weer, dan gaan we een andere oplossing verzinnen in overleg met de opdrachtgever. Zo kan de training bijvoorbeeld binnen plaatsvinden of verplaatst worden naar een ander moment.

7. Werken aan een goede mindset

Alles begint met je mindset. Een goede mindset is essentieel voor het omgaan met teleurstellingen, het behalen van doelen en het omgaan met uitdagingen. Het is belangrijk dat alle teamleden met de neus dezelfde kant op staan en een goede mindset kan hierbij helpen.

8. Uniek kijkje in de militaire wereld

De trainers van Verbroeder Teamtrainingen hebben jarenlange ervaring met het trainen en coachen van teams binnen Defensie, de ambulance en politie. Deze ervaring nemen ze mee in de teambuilding en trainingen. Natuurlijk wel aangepast aan de burgermaatschappij. Verwacht dus geen extreme dingen zoals in programma’s als ‘Kamp van Koningsbrugge’ of ‘Special forces VIPS’. Maar, zoals je al eerder kon lezen, kunnen de opdrachten wel uitdagend zijn en jullie uit je comfortzone halen, wat zorgt voor een mooie groei en ervaring. Hebben jullie speciale wensen? Onze teamtrainingen en teambuilding zijn altijd op maat dus wij denken graag met jullie mee.

9. Inspirerend, ook op persoonlijk vlak

Teambuilding draait natuurlijk vooral om het team. Maar ook jij als individu hebt veel aan een teambuildingsdag. Je krijgt namelijk super veel waardevolle inzichten in en over jezelf. Hoe je bijvoorbeeld handelt in een uitdagende situatie of hoe je omgaat met een opdracht waarbij je echt moet vertrouwen op iemand anders. Deze ervaringen en inzichten neem je ook mee in je persoonlijke leven.

10. Plezier en een onvergetelijke herinnering

Wat misschien wel het belangrijkste is van de teambuilding, is dat jullie samen veel plezier beleven. Het wordt gegarandeerd een onvergetelijke herinnering die jullie samen delen. Er wordt veel gelachen en lol gemaakt tijdens het uitvoeren van de opdrachten. En natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk: de teambuilding wordt feestelijk afgesloten met een heerlijk hapje en drankje. Zodat jullie kunnen proosten op een bijzondere dag!

Teambuilding bij Verbroeder Teamtrainingen

Durft jullie team buiten de geijkte paden te gaan? We hebben meerdere teambuildingsactiviteiten en zorgen er altijd voor dat de teambuilding aansluit bij jullie wensen en behoeften. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*